ISDE voor de zakelijke gebruiker

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kan aangevraagd worden door bedrijven, verenigingen van eigenaren, ondernemers en andere zakelijke gebruikers. Hiervoor moet u wel aan een aantal specifieke voorwaarden voldoen en eHerkenning hebben. Het kan daarom verstandiger zijn om ons als expert te machtigen deze subsidie voor u aan te vragen. Finance plus verzorgt voor u graag het gehele traject van de subsidieaanvraag voor € 450,- exclusief btw per aanvraag voor één apparaat. Bij meerdere apparaten in één aanvraag kost dit u slechts € 50,- per apparaat extra.

Wilt u subsidie voor 2021 aanvragen? Het aanmeldformulier voor dit jaar is nog niet beschikbaar, maar uiteraard verzorgen we deze ook graag voor u!
Neem direct contact met ons op en we helpen u graag verder!

Hoe werkt het?

Iedere zakelijke gebruiker kan in aanmerking komen voor deze subsidie. Iedere organisatie met een KvK-nummer wordt aangezien als zakelijke gebruiker. Omdat transparantie en duidelijkheid bij ons hoog in het vaandel staan hebben wij voor u hieronder stapsgewijs aangegeven wat wij voor u kunnen doen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) beslist over het toekennen van subsidies aan zowel particulieren als zakelijke gebruikers. De RVO geeft aan dat u als zakelijke gebruiker pas een (koop)verplichting aan mag gaan nadat u de subsidieaanvraag heeft ingediend. Indien u een verplichting aangaat voordat u de aanvraag heeft ingediend, doet u dit op eigen risico. Wij kunnen niet garanderen dat u subsidie toegekend krijgt.

 1. Wij controleren gratis of het apparaat dat u aan wilt schaffen in aanmerking komt voor deze subsidie en of u aan alle voorwaarden voldoet. Indien u niet in aanmerking komt voor de subsidie zullen wij geen kosten aan u berekenen;
 2. Bij uw aanmelding geeft u ons akkoord dat wij de aanvraag voor u mogen indienen;
 3. Wij dienen bij de RVO de subsidieaanvraag in. Eventuele verdere correspondentie zullen wij direct met de RVO afhandelen;
 4. U ontvangt binnen 8 weken de beslissing van de subsidieaanvraag met daarin het subsidiebedrag van ons. Tevens sturen wij u een referentienummer van de RVO toe;
 5. Zodra het referentienummer van de RVO bekend is, mag u de (koop) verplichting aangaan;
 6. U laat het ons weten als u het apparaat heeft geïnstalleerd en betaald*. Dit doet u binnen 12 maanden na de beslissing op de subsidieaanvraag;
 7. Wij vragen voor u vaststelling van de subsidie aan;
 8. De RVO betaalt de subsidie aan u uit;
 9. Bij de aanmelding geeft u ons toestemming om de kosten van onze werkzaamheden automatisch te incasseren van uw rekening.

Vul hieronder het aanmeldformulier  in en wij gaan direct voor u aan de slag! Heeft u vooraf nog vragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op telefoonnummer 0182 – 622000.

*U kunt ook een voorschot op het subsidiebedrag aanvragen zodra het referentienummer is toegekend. U dient te bewijzen dat u de (koop)verplichting bent aangegaan en dat het apparaat is geïnstalleerd. U krijgt dan een voorschot op het subsidiebedrag. Nadat u het apparaat heeft betaald, zullen wij alsnog vaststelling van de subsidie aanvragen en ontvangt u het restant van de subsidie van de RVO.

Voorwaarden

Om als zakelijke gebruiker in aanmerking te komen voor de ISDE moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarde voor de subsidie is dat u pas een (koop)verplichting aan mag gaan, nadat u de subsidie heeft aangevraagd. Daarnaast gelden nog de volgende voorwaarden:

 • Het apparaat moet in Nederland worden geïnstalleerd;
 • Het apparaat is nieuw aangeschaft en u bent hiervan de eigenaar;
 • U mag het apparaat niet binnen een jaar na datum van de subsidievaststelling buiten gebruik stellen;
 • U neemt het apparaat binnen 12 maanden na de verlening van de subsidie in gebruik;
 • U heeft geen subsidie voor hetzelfde apparaat ontvangen via de SDE+, de Regeling nationale EZ-subsidies i.v.m. energiebesparende maatregelen bij sportaccommodaties, de Energie investeringsaftrek (EIA) of de ISDE.

Ook gelden er nog een aantal apparaat-specifieke voorwaarden. Bekijk deze voorwaarden op de apparaat-specifieke pagina’s:

AANMELDFORMULIER ZAKELIJKE GEBRUIKER

Let op:

Dit is niet een initiatief van RVO; Wij verlenen een dienst met betrekking tot de aanvraag voor ISDE subsidie bij RVO. Wij rekenen hiervoor een vergoeding (€. 450,- exc. btw voor het eerste apparaat / €. 50,- excl. btw voor elk extra apparaat) waarvoor u een factuur ontvangt van Finance Plus.


Bedrijfsnaam of Clientnaam is required


Naam van het Contact is required

Invalid Email, proper format "name@something.com"

E-mail is required


Geslacht is required


Kamer van Koophandel nr. (KvK) is required


Postcode bezoekadres is required


Huisnummer bezoekadres is required
(Geen postbus!)


Straatnaam bezoekadres is required


Plaats bezoekadres is required


Land bezoekadres is required


Postcode correspondentieadres is required


Huis- of postbusnummer correspondentieadres is required


Straatnaam correspondentieadres is required


Plaats correspondentieadres is required


IBAN is required


BIC is required


Vraagt u aan voor een woningcorporatie? is required


Is er sprake van nieuwbouw? is required


Waarvoor vraagt u subsidie aan? 1 apparaatsoort per aanvraag is requiredGraag aanvinken welke situatie bij u van toepassing is.


Als het een nieuwe warmtepomp betreft: Is deze warmtepomp gekoppeld aan een CV-ketel? is required


Verwachte aankoopdatum is required


Verwachte realisatiedatum is required


Meldcode is required


Merk is required


Type is required


Toelichting apparaat is required
Hoeveel apparaten schaft u totaal aan, waar ISDE subsidieaanvraag voor aangevraagd kan worden?


Aantal apparaten is required

Hierbij verklaart u tevens dat: is required


Gebruikersnaam is required


Wachtwoord is required


Bevestig Wachtwoord is required
>> HINT: Het wachtwoord moet ten minste zeven tekens lang. Gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen zoals ! " ? $ % ^ & ) om het sterker te maken.
 

 
Aanvinken om aan te zetten